Otopsi raporunda dikkat çeken detaylar

Bursa'da, özel bir diş kliniğinde sedasyon altında, 1 dişi çekilen, 4 dişine de dolgu yapılan 5 yaşındaki Deniz Sönmez'in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Bursa Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı ön otopsi raporunda, çocuğun saçlı deri altında yoğun ödem, baş ile göğüs kısmında, kalp boşluğu ve akciğerinde kanama tespit edildi.

Otopsi raporunda yer alan bilgilere göre, Deniz Sönmez'in saçlı deri altında yoğun ödem, yine baş kısmı ile göğüs, kalp boşlukları ve akciğerinde kanama tespit edildi. Bu bulgular, çocuğun ölümünde ani bir dolaşım yetmezliğinin etkili olabileceğini düşündürüyor.

Raporda, Deniz Sönmez'in, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki tıbbi bilgelerini içeren, tüm adli tahkikat dosyası ile otopsi görüntülerini içeren belgelerin, Adli Tıp Kurumu 8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'na gönderileceği kaydedildi. Raporda, 8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan gelecek mütalaanın bir örneğinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi istendi.

Aile hukuk mücadelesi verecek

Deniz Sönmez'in ailesi, oğlunun vefatının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aile, bundan sonraki süreçte başka anne ve babaların canının yanmaması için hukuk mücadelesi yürüteceklerinin altını çizdi.

Deniz Sönmez'in babası Aydın Sönmez, oğlunun vefatından sonra çok zor günler geçirdiklerini ve psikolojik destek aldıklarını belirterek, "Deniz'in otopsi raporu çıkmış ama hep tıbbi terimler kullanıldığı için, biz bir şey anlayamadık otopsi raporundan. Bundan sonraki sürecin İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuna bağlı olarak devam edeceğini söylediler. Biz de İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun içeriğine göre hareket edeceğiz" dedi.

Sönmez, bundan sonraki süreçte başka anne ve babaların canının yanmaması için hukuk mücadelesi yürüteceklerini vurgulayarak, "Eğer diş kliniklerinde bu anestezinin uygulanması yasaksa bu yapılmasın. Yani illa bir can gitmesi gerekmiyor. Daha erken müdahale edilsin, devletimiz denetim yapsın. Oğlumun vefat etmesiyle alakalı gerek anestezi uzmanı, gerek işlem yapan doktorla ilgili şikayette bulunduk. Ben devletimin adaletine sonuna kadar güveniyorum. Adalet bir şekilde tecelli edecek. Suçu olan da cezasını çekecek, en ağır şekilde. Benim oğlum 3 gün savaş verdi yoğun bakımda. Ben onun için bir ömür savaşmaya hazırım. Yeter ki adalet yerini bulsun" ifadelerini kullandı.