AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Abdullah Erin, 1969 yılında Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Gölbaşı köyünde dünyaya geldi. Evli ve üç çocuk babası olan Erin, eğitim hayatına Midyat Lisesi'nde başladı ve 1986 yılında bu okuldan mezun oldu. Daha sonra 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni ikincilikle tamamladı.

1992 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleği'ne adım atan Abdullah Erin, kaymakam adaylığı stajını 1992-1995 yılları arasında İngiltere'de üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışmalar yaparak geçirdi. Bu sürecin ardından Burdur'un Tefenni ilçesinde Kaymakamlık görevine başladı. Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamlığı, Doğanşar Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı (Habur Gümrü Kapısından Sorumlu Vali Yardımcısı) gibi görevlerde bulunan Erin, birçok farklı coğrafyada kamu yönetimi deneyimi kazandı.

2009 yılında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterliği'ne atanan Abdullah Erin, görev alanı olarak Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan bu ajansın başında bulundu. 2013 yılı Şubat ayından itibaren 2 yıl boyunca İçişleri Bakanı Danışmanlığı görevini üstlenen Erin, aynı zamanda Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde Valilik görevinde bulundu. Erin, İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerini iyi derecede konuşabiliyor.

Abdullah Erin'in zengin deneyimi ve çok dilli iletişim becerisi, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesinde etkili oldu. Kendisini bekleyen sorumluluklarla ilgili projelerini ve vizyonunu açıklaması beklenirken, seçim sürecinde Mardin'in geleceği için yapmayı planladığı çalışmalar merakla bekleniyor.