İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere düzenlenen yardımlar için başvurular, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı sitesi üzerinden veya ALO 153 hattı üzerinden yapılmaktadır. Başvuru metninde gelir durumunuzu belirterek, gerekli belgeler ile başvuruda bulunabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir yardım başvuru formu için gerekli bilgiler, yardım türüne göre farklılık göstermektedir. İhtiyacınız olan yardım türü ile ilgili gerçekleştireceğiniz başvurular, ilgili ekipler tarafından incelenerek değerlendirmeye alınacaktır. Başvuru formunda girmiş olduğunuz bilgilerin kesinlikle doğru olması gerekmektedir. Formda belirteceğiniz en küçük yanlış bir bilgi bile başvuru durumunuzu olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Yardım için dolduracağınız başvuru formunda, başvurunuzun değerlendirmeye alınması için durumunuzu net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir.

Başkent Kart Yardım Başvurusu

Başkent kart, öncelikle Ankara’da yaşayan ihtiyaç sahibi yardım amaçlı dağıtılan bir karttır. Başkent kart için başvurular, forms.ankara.bel.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. Başkent kart almaya hak kazanan kişiler, cep telefonu ile bilgilendirilmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu İletişim Numarası

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için ALO 153 yardım hattı üzerinden başvurularınızı iletebilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra başvuru sorgulama işlemlerini de bu hat üzerinden öğrenebilirsiniz.  ALO 153 çağrı merkezini arayarak, istediğiniz hizmeti ve merak ettiğiniz bilgiyi kolayca öğrenebilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardımlaşma Merkezlerine ulaşım sağlamak için ilçe bazlı numaralar ise şu şekildedir;

  • Sincan Şube: (0312) 276 22 31,
  • Keçiören Şube: (0312) 322 11 33,
  • Altındağ Şube: (0312) 348 44 84,
  • Çubuk Şube: (0312) 837 99 29

Numaralarını arayarak istediğiniz işlemi yapmanız mümkündür.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mavi Masa Başvuru Takip

Ankara Büyükşehir Belediyesi mavi masa yardım başvuru takibi için Mavi Masa sitesine girerek takip işlemi gerçekleştirilebilir. Sitede başvurunuzu sorgulamak için telefon numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Telefonunuza gelen doğrulama kodu ile başvurunuz hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir ve başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Sosyal yardım kartları ile anlaşmalı olan marketlerden alışveriş yapabilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 100 milyon TL’lik destek kampanyası ile ekonomik zorluk çeken vatandaşlara çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Pandemi dönemi sürecinde işini kaybeden vatandaşlar için de yapılan bu yardımlar, toplam 232. 351 aileye ulaştırılmıştır. 100 milyon TL değerinde olan bu yardımların sayısı, gün geçtikçe artmaya devam etmektedir.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Yardım kapsamında 112 bin 785 ailenin Başkent kartına 400 TL yatırarak toplam da 45 milyon 114 bin TL yardımda bulunmuştur.