Sindirim sistemi için arı ekmeği önerisi

Petek gözlerinde depolanan polen arıların enzimleri sayesinde zamanla fermente olarak elde edilen arı ekmeğinin bağışıklık ve sindirim sistemi açısından önemine dikkat çeken uzmanlar antibiyotiklere dirençli bakterilerin geliştiği vakalarda da etkin ve doğal bir destek olarak kullanımını tavsiye ediyor. Fitoterapi Uzmanı Doç. Dr. Engin Celep, “Arı ekmeği, doğal bir arı ürünüdür. Arılar bitkilerin tozlarını toplayıp kovana getirir, kendi enzimlerini katar ve petek gözlerinde depolar” dedi.

ANTALYA 31.03.2021, 12:02
Sindirim sistemi için arı ekmeği önerisi

Petek gözlerinde depolanan polen arıların enzimleri sayesinde zamanla fermente olarak elde edilen arı ekmeğinin bağışıklık ve sindirim sistemi açısından önemine dikkat çeken uzmanlar antibiyotiklere dirençli bakterilerin geliştiği vakalarda da etkin ve doğal bir destek olarak kullanımını tavsiye ediyor. Fitoterapi Uzmanı Doç. Dr. Engin Celep, “Arı ekmeği, doğal bir arı ürünüdür. Arılar bitkilerin tozlarını toplayıp kovana getirir, kendi enzimlerini katar ve petek gözlerinde depolar” dedi.

“Arı ekmeği, doğal bir arı ürünüdür”

Petek gözlerinde depolanan polen arıların enzimleri sayesinde zamanla fermente olduğunu ve arı ekmeğine dönüştüğünü söyleyen Fitoterapi Uzmanı Doç. Dr. Engin Celep, arı ekmeğinin, polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilmesi sonucu, besin içeriği açığa çıkmış fermente hali olduğunu söyledi. Enzimlerle polenin dış zarının parçalanmasının bir fermentasyon işlemi olup, bu fermentasyonda yararlı bakteriler geliştiğini kaydeden Celep " Arı ekmeği, bileşiminde bulunan Lactobacillus bakterileriyle doğal probiyotik bir gıdadır. İçeriğinde doğal olarak lipitler, antioksidanlar, aminoasitler, enzimler, A, D, E, K, C ve B grubu vitaminlerini ve magnezyum, demir, selenyum, çinko, potasyum, kalsiyum minerallerini bulundurur. Ayrıca yaklaşık yüzde 35 oranında doğal protein içerir” dedi.

“Güçlü antibakteriyel etkinlik gösterdiği tespit edilmiştir”

2011 yılında Tokyo Üniversitesi’nde yapılan bilimsel bir çalışmada, arı ekmeğinin, antibakteriyel etkinliği araştırıldığı bilginisi paylaşan Celep ,insan için hastalık yapıcı bakterilere karşı arı ekmeğinin etkisinin değerlendirildiğini kaydetti. Arı ekmeğinin, üst ve alt solunum yolları ile üriner sistem için oldukça patojen olan bakteri türlerine karşı, güçlü antibakteriyel etkinlik gösterdiğinin tespit edildiğini kaydeden Doç.Dr.Celep " Bu nedenle arı ekmeğinin antibakteriyel etkisi ile mevcut tedavilerde antibiyotik kullanımını azaltabileceği ve tedavi süresini kısaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca antibiyotiklere dirençli bakterilerin geliştiği vakalarda da etkin bir doğal bir destek olarak kullanımı önerilmektedir” diye konuştu.

“Mide ve bağırsak sağlığı açısından değerli bir arı ürünüdür”

Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı ise sindirim sistemi için günde 1-2 tatlı kaşığı arı ekmeği tüketilmesini tavsiye edildiğini belirterek arı ekmeğinin, mide ve bağırsak sağlığı açısından değerli bir arı ürünü olduğunu söyledi. Sindirim sistemi fonksiyonlarını düzenleyici etkileri bulunan arı ekmeğinin en önemli özelliklerinden birinin doğal bir probiyotik olmasına dikkat çeken Samancı, " Probiyotikler, bağırsak florasını dengeleyip, sağlığı olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalardır. Yani mide ve bağırsak sağlığımız için oldukça kıymetli dost bakterilerdir. Arı ekmeği de bileşiminde bulunan Lactobacillus bakterileriyle doğal bir probiyotik kaynağıdır ve sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Tüm bu özelliklerinden faydalanmak için çocukların günde en az 1 çay kaşığı, yetişkinlerin ise günde en az 1 tatlı kaşığı tüketmesi gerekmektedir. 1 tatlı kaşığı arı ekmeğinde 5-6 farklı çeşit ve en az 10 milyon probiyotik bakteri bulunur. Günde 1 tatlı kaşığı arı ekmeği tüketerek günlük probiyotik ihtiyacınızın tamamını almış olursunuz. Bu doğal ürünlerin bahsedilen faydalarından yararlanmak için her gün düzenli tüketilmesi çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
banner331
14
açık
Günün Anketi Tümü
Yenilenen Logomuzu beğendiniz mi ?
Yenilenen Logomuzu beğendiniz mi ?
Namaz Vakti 23 Nisan 2021
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 34 72
2. Fenerbahçe 34 69
3. Galatasaray 34 66
4. Trabzonspor 35 60
5. Alanyaspor 35 55
6. Hatayspor 34 53
7. Gaziantep FK 34 51
8. Sivasspor 34 51
9. Karagümrük 34 50
10. Göztepe 35 47
11. Rizespor 34 42
12. Antalyaspor 35 42
13. Konyaspor 34 41
14. Ankaragücü 34 38
15. Malatyaspor 34 37
16. Kasımpaşa 35 37
17. Başakşehir 34 36
18. Kayserispor 34 35
19. Erzurumspor 35 34
20. Gençlerbirliği 34 32
21. Denizlispor 34 27
Takımlar O P
1. Giresunspor 31 63
2. Adana Demirspor 31 61
3. Samsunspor 31 61
4. Altay 31 57
5. İstanbulspor 31 57
6. Altınordu 31 53
7. Ankara Keçiörengücü 31 49
8. Ümraniye 31 47
9. Tuzlaspor 31 47
10. Bursaspor 31 43
11. Bandırmaspor 31 39
12. Boluspor 31 38
13. Balıkesirspor 31 35
14. Adanaspor 31 34
15. Menemenspor 31 31
16. Akhisar Bld.Spor 31 26
17. Ankaraspor 31 23
18. Eskişehirspor 31 8
Takımlar O P
1. Man City 33 77
2. M. United 32 66
3. Leicester City 32 59
4. Chelsea 32 55
5. West Ham 32 55
6. Tottenham 33 53
7. Liverpool 32 53
8. Everton 31 49
9. Arsenal 32 46
10. Leeds United 32 46
11. Aston Villa 31 44
12. Wolverhampton 32 41
13. Crystal Palace 31 38
14. Southampton 32 36
15. Newcastle 32 35
16. Brighton 32 34
17. Burnley 32 33
18. Fulham 33 27
19. West Bromwich 32 24
20. Sheffield United 32 14
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 32 73
2. Real Madrid 32 70
3. Sevilla 32 67
4. Barcelona 30 65
5. Real Sociedad 32 50
6. Real Betis 32 49
7. Villarreal 32 49
8. Granada 31 42
9. Osasuna 32 40
10. Athletic Bilbao 31 38
11. Levante 32 38
12. Celta de Vigo 32 38
13. Cádiz 32 36
14. Valencia 32 35
15. Getafe 31 31
16. Deportivo Alaves 32 30
17. Real Valladolid 31 28
18. Huesca 32 27
19. Elche 32 27
20. Eibar 32 23
Günün Karikatürü Tümü

Gelişmelerden Haberdar Olun

@