Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Başlıyor

Asgari ücretin belirleneceği görüşmelerin startını pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek olan toplantı yapıyor.

Toplantı Takvimi ve Ev Sahipleri

Bu kritik toplantının ardından ikinci toplantıyı Türk-İş, üçüncü toplantıyı ise TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Görüşmeler aralık ayı boyunca devam edecek ve son kararları ise Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak olan toplantıda alınacak.

Asgari Ücret Tespitinde Etkili Faktörler

Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücret seviyeleri dikkate alınacak. Temmuz ayında gerçekleşen ara zamda yüzde 34 artışla asgari ücret net 11 bin 402 lira seviyesine çıkmıştı. Yapılacak zam, diğer ücret seviyelerini de etkileyerek önemli bir etki yaratacak.

Uzman Değerlendirmesi: Rakamlar Sonraki Toplantılarda Gündeme Gelebilir

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'de yaptığı değerlendirmede, "Genellikle bundan sonraki çalışma takviminin belirleneceği bir toplantı oluyor. Tarafların geçinme endeksleri, ekonomik sosyal durum, ücretlerin genel seviyesi gibi bir takım verileri belki de paylaşacağı bir toplantı olacaktır. Bu toplantıdan bir rakam çok beklemiyoruz. Rakamların sonraki toplantılarda dile getirilme ihtimalini değerlendiriyorum."