Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli zamları sonrasında Bağ-Kur'lular için dikkat çeken bir düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'ye düşürüleceğini belirtti. Bu düzenleme, Bağ-Kur'luların erken emeklilik fırsatını artırarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından etkilenenleri destekleyebilir.

Bakan Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesini Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. O söz mutlaka yerine gelecek. Kadınlara prim desteği de gündemimize alınacak." dedi. Ayrıca, ev kadınlarına prim desteği konusunu da gündemlerinde bulunduklarını belirtti.

Bu düzenleme, Bağ-Kur'luların emeklilik hakkına erişimini kolaylaştırarak 5 yıl önce emekli olma fırsatını sunabilir. Aynı zamanda, emekli maaşlarına ek yüzde 5 zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak belirlenmesiyle birlikte emeklilerin maddi durumlarında iyileşme sağlanması hedefleniyor. Ancak, düzenlemelerin bütçe disiplininden uzaklaşılmadan hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.