Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giyen TİP Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bahçeli, "Adalet yerini buldu" ifadesini kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) aldığı kararı destekledi.

Bahçeli'nin paylaşımında, "Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giymiş olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararın, TBMM’nin dünkü birleşiminde okunmasıyla ilgili şahsın milletvekilliği düşürülmüş, nitekim adalet yerini bulmuştur" denildi. Bahçeli, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ı cesur, dirayetli ve tavizsiz yönetiminden dolayı tebrik ederek, millet iradesinin demokrasi ve hukuk namusuna sahip çıktığını ifade etti.

MHP lideri ayrıca, Gezi Parkı olaylarına ilişkin olarak "Şerafettin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin hitamında yeni bir Gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir. Sokağı ve kanunsuz direnişi adres gösterenler, dahası ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alınmasından bahsedenler husumet figüranlarıdır" ifadelerini kullanarak, demokrasi ve hukuka saygının temel sorumluluk olduğunu vurguladı.