Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, son dönemde gerçekleştirilen nitelikli cerrahi işlemlere bir yenisini ekleyerek "Kısmi Burun Nakli Ameliyatı"na ev sahipliği yaptı. Bu tür ameliyatların "Balıkesir'de ilk" olduğu belirtildi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haşmet Yazıcı tarafından gerçekleştirilen ameliyat, BAÜN Hastanesi'nde gerçekleşti.

Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haşmet Yazıcı, ameliyat hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Tümör teşhisi konulan ve BAÜN Hastanesine başvuran hastamıza, 2 yıl önce içeride kanser hücresi bırakmadan tümörün tamamen çıkarıldığı tümör ameliyatı yaptık. Ameliyat sonrasında gerekli olan radyoterapi ve kemoterapi gören hastanın burun içindeki dokularının iyileşmesinin ardından ameliyata uygun hale gelen hastaya Üniversite hastanesinde kısmi burun nakli ameliyatı gerçekleştirdik."

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği tarafından ulusal düzeyde akredite edilen Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, Türkiye'deki 20 klinikten biri olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Haşmet Yazıcı, kulak, burun, boğaz hastalıklarının teşhis ve tedavilerini uluslararası kılavuzlara uygun olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Hastaların Balıkesir'den dışarıya sevkini önlemek amacıyla böyle bir birim oluşturuldu.

Ameliyatı geçiren hasta ise ameliyat sonrası herhangi bir şikayeti olmadığını ve BAÜN Hastanesi ekibine teşekkür etti. Başta Prof. Dr. Haşmet Yazıcı olmak üzere hastane personeline övgülerde bulundu. Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetlerini ve cerrahi operasyonları ile bölgenin sağlık merkezi olma yolunda ilerliyor.