Bingöl'de yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen "Teröre Lanet Mitingi," Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerimizin ardından düzenlendi. Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği tarafından organize edilen mitinge, şehitlerimize duyulan saygı ve teröre karşı birlikte durma amacıyla katılan yüzlerce vatandaş, bir araya gelerek teröre lanet okudu.

BİŞHAK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, yaptığı basın açıklamasında, "Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralı askerlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Şehitleri anmak ve ailelerine destek olmak amacıyla toplandıklarını belirten Baysal, Bingöl halkının bağrından çıkan şehitlerle ve gazilerle özdeşleştiğini vurgulayarak, "Bağrından yüzlerce şehit ve gaziler vermiş Bingöl halkı olarak şehit ailelerimizin ve yaralı askerlerimizin acısını yüreğimizde paylaşıyor, hain, alçak, şerefsiz terör örgütü mensuplarını lanetliyoruz." şeklinde konuştu.

Baysal, askerlere kurşun sıkan teröristlerin kendi kanında boğulacağını vurgulayarak, millet olarak teröre karşı birlik içinde olmanın önemine dikkat çekti. Mitingde, şehitlerin anısına saygı duruşuyla başlandı ve ardından dualar okundu. Katılımcılar, Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarıyla donatılmış alanda bir araya gelerek, terörü lanetleyen sloganlar attılar.