Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı etkili oluyor

Bolu’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkili olmaya devam ediyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi ve Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde sürücüler güçlükle ilerliyor.

Kar yağışının etkileri

Kar yağışı, Bolu Dağı’ndaki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yollarda kar birikintileri oluştu ve görüş mesafesi azaldı. Sürücüler, kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Kar yağışı, Bolu Dağı’nda bulunan turizm tesislerini de etkiledi. Kar kalınlığının artması nedeniyle bazı tesisler, faaliyetlerini durdurdu.

Kar yağışının olası etkileri

Kar yağışının etkisinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Kar kalınlığının artması durumunda, yollarda ulaşım aksamaları yaşanabilir. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle elektrik kesintileri de yaşanabilir.

Sürücüler için uyarılar

Bolu Valiliği, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik açıklamasında, “Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini sürdürmektedir. Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşmıştır. Sürücülerimizden dikkatli olmalarını rica ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Karayolları ekipleri, D-100 Karayolu Bolu Dağı ve Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Kar yağışı, Bolu Dağı’nda bulunan 1500 rakımlı Abant Gölü’nü de beyaza bürüdü.
Kar yağışı nedeniyle Bolu’da bulunan bazı okullarda eğitime ara verildi.
Örneklendirme

Kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı’nda yaşanan bazı örnekler:

Bir yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle yolda kaldı.
Bir kamyon, kar yağışı nedeniyle devrildi.
Bir motosiklet sürücüsü, kar yağışı nedeniyle kaza yaptı.
Kapsam genişletme

Kar yağışı, Bolu Dağı’nın yanı sıra, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak gibi illerde de etkili oluyor. Bu illerde de kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanabiliyor.

Bolu Dağı’nda etkili olan kar yağışı, bölgedeki hayatı olumsuz etkiliyor. Sürücüler, kar yağışı nedeniyle dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.