CHP Lideri Özgür Özel'in Sert Çıkışı

CHP lideri Özgür Özel, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit bölgesindeki 12 askerin kaybının ardından, "Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz" açıklamasını yaptı. Bu durum, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından hedef alındı.

CHP Seçimlerinde Görevli Eksikliği Gül Çiftçi Açıkladı CHP Seçimlerinde Görevli Eksikliği Gül Çiftçi Açıkladı

AKP'nin Tepkisi: "Utanç Verici Bir Tutum"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP'nin altında imzası olan bildiriye katılmama kararı için "utanç verici bir tutum" ifadelerini kullandı. Çelik, CHP'nin terörü lanetleyen ortak bildiriye imza atmak için şartlar öne sürmesini eleştirerek, "CHP yönetimi, Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve PKK terörünü lanetlemek yerine bahaneler ileri sürerek başka hesapların peşinde koşmuştur" dedi.

CHP'nin İnatçı Duruşu

CHP'nin iktidarla aynı hizada olmaması, AKP'nin tepkisini çekti. Çelik, CHP'nin yayınladığı bildiriyi "tepki görünce bir bildiri yayınlamak zorunda kalmıştır. CHP yönetiminin bu tutumu kendileri için bir itirafnamedir" sözleriyle değerlendirdi.

Özel'den Çelik'e Yanıt

Özgür Özel, Manisa'da gazetecilere verdiği yanıtta, "Ömer Çelik çok kolay siyasete alışmış. Bugün ezberi bozulduğu için ne diyeceğini şaşırmış. Eğer terörün karşısında dimdik durmaksa, bizim bildirimizde var. Sorumluluğunuzu hatırlatmış olmamız, anamuhalefet partisi olarak kolayca arkana dizilmemiş olmamız, bugün Milli Savunma Bakanı’ndan bilgi istiyor olmamız normaldir" şeklinde konuştu.

CHP'nin Tavrı ve Siyasi Dinamikler

Bu süreçte, CHP'nin tutumu ve AKP'nin tepkisi, ülkenin gündemine damgasını vuruyor.