Kastamonu'da çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı vaziyette bulunan yeni doğmuş erkek bebek, solunum yetmezliği sebebiyle entübe edildi. Olay, Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak üzerinde gerçekleşti. Vatandaşlar tarafından çöp poşetine sarılı halde çöp konteynerinin yanına bırakılan bebek, sağlık ekipleri tarafından hemen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Pediatri Uzmanı Dr. Cansu Aydın, bebeğin hastaneye getirilişinde çöpe atılmasının etkilerini açıkladı. Bebeğin vücut ısısının düşük olduğunu ve kafasında morluklar olduğunu belirtti. Bebeğin genel durumunun kritik olduğunu ifade eden Dr. Aydın, yoğun bakım sürecinde vücut ısısının arttırılmaya çalışıldığını ve solunum sıkıntısı yaşandığı için entübe edildiğini söyledi.

Dr. Aydın ayrıca, bebeğin doğum tarihini ve kaç haftalık olduğunu belirlemediklerini ifade etti. Bebeğin yaklaşık olarak 1995 gram olarak hastaneye getirildiğini ve tahminen 3-4 saat kadar önce bırakıldığını belirtti. Bebeğin çöpe atılırken dik şekilde atıldığı için kafasında morluklar olduğuna dikkat çekti.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, olayın ardındaki sorumluları tespit etmek için incelemelerini sürdürüyor. Yenidoğan bebeğin sağlık durumu ise stabil olup, ilerleyen süreçte genel durumuna göre değerlendirilecek. Bebeğin uyruğu hakkında ise henüz bilgi bulunmamaktadır.