Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Devlet Hastanesi'nin birinci derece deprem bölgesinde bulunmasına rağmen 2017 yılında hazırlanan deprem analiz raporlarının sonuçlarını TBMM gündemine taşıdı. Hastanenin durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sorular yönelten Arpacı, neden önlem alınmadığını sorguladı.

Denizli Devlet Hastanesi'nde bulunan 8 blok içinde sadece A Blok'un güçlendirildiğini belirten Arpacı, 2017 yılında hazırlanan rapora göre binanın depremde yıkılacağının tespit edildiğini ifade etti. Binlerce kişinin bulunduğu hastanede, deprem anında ciddi can ve mal kaybı riski olduğunu vurgulayan Arpacı, Bakan Koca'ya neden 7 yıldır bir önlem alınmadığını sordu.

Sağlık Bakanı'na yöneltilen sorulardan biri de Denizli'deki diğer devlet hastanelerinin depreme dayanıklılık testlerinin yapılmış olup olmadığıydı. Arpacı, alternatif olabilecek Denizli Şehir Hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağını da sordu. Ayrıca, 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu'nun hastanenin depreme dayanıksız olduğuna dair açıklamalarına rağmen, halen hastanenin tam kapasite kullanılmasının sorumluluğunun hangi kurumda olduğunu sorguladı.

Denizli Devlet Hastanesi'nin durumuyla ilgili atılmayan adımlar ve yaşanan aksaklıklar nedeniyle Sağlık Bakanlığı yetkililerine yöneltilen sorular, kamuoyunun konuyla ilgili bilgilendirilmesi ve alınacak önlemler konusunda dikkat çekici bir girişim olarak değerlendirilebilir. Bu soruların yanıtları, hastanenin geleceği ve bölgedeki sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından önem taşımaktadır.