İstanbul serbest piyasada dolar 30,1910 liradan, euro ise 32,8490 liradan güne başladı. Serbest piyasada doların satış fiyatı 30,1890 lira, euro ise 32,8470 lira olarak alınıyor. Dün doların satış fiyatı 30,1440 lira, euronun satış fiyatı ise 32,7250 lira seviyelerindeydi.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı para politikası adımlarına ilişkin belirsizlik devam ederken, teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izleniyor. Enflasyonla mücadele kapsamında faiz indirimlerinin ötelenebileceği yönündeki fiyatlamaların güçlenmesiyle tahvil piyasalarında satıcılı bir seyir gözlenirken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi hafta başına kıyasla 21 baz puan artarak yüzde 4,16'ya çıktı.

Dün ECB'nin para politikası toplantısı tutanakları açıklandı. Tutanaklar, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin düşen enflasyona rağmen sıkı duruşun sürdürülmesinden yana olduğunu gösterdi. Asya pay piyasalarında karışık bir seyir öne çıktı. ABD pay piyasalarındaki artan risk iştahının kısmen Asya'ya taşındığı bir ortamda, Japonya'dan gelen veriler, Japonya Merkez Bankası'nın normalleşme adımlarını daha geç atabileceği ihtimalini destekledi.

Bugün, yurt içinde TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi ve uluslararası yatırım pozisyonu verileri takip edilecek. Yurt dışında ise ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamaları, İngiltere'de perakende satışlar, Almanya'da ÜFE ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ile ikinci el konut satışları verileri önemle izlenecek.