Ehliyet ve Kimlik Yenileme Süreci

Ehliyet ve kimlik kartları, güncellenmek için son tarih olarak 31 Aralık 2023 olarak dolaşıyor. Ancak, bu iddia nüfus müdürlüklerinde kısa süreli bir yoğunluğa sebep olmuş gibi görünse de, durum biraz farklı.

Kimlik Kartları İçin Geçerlilik Süresi

Kimlik kartları, yeni kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli kabul ediliyor. Yani, belirli bir son tarih belirlenmemiş. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için ise son tarih 31 Aralık 2024.

Çipli Kimlik Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çipli kimlik kartı için başvurular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi nvi.gov.tr veya ALO 199 hattından randevu alınarak yapılabiliyor. Fotoğraflı kimlik belgesi ve bir adet biyometrik fotoğraf ile başvurular tamamlanıyor.

Kimlik Kartı Geçerlilik Süresi ve Ücretleri

Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirleniyor. Yıpranma gibi bir gerekçe belirtilmek kaydıyla, ücret karşılığında yeni kimlik kartı alınabiliyor. 2023 fiyatlarıyla, 83 lira karşılığında değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı sahibi olabilirsiniz.

Ehliyet Yenileme İşlemleri

Ehliyet yenileme işlemleri de oldukça basit. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi veya ALO 199 üzerinden randevu alınarak nüfus idaresinde gerçekleştiriliyor.

Makyaj Fırçalarının Doğru Temizlik İle Cilde Sağlık Getirin Makyaj Fırçalarının Doğru Temizlik İle Cilde Sağlık Getirin

Ehliyet Yenileme Şartları ve Ücretleri

Geçerli bir kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve vakıf payı ile bir adet biyometrik fotoğraf isteniyor. 2023 rakamlarına göre toplam 15 lira tutan değerli kağıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine yatırılabiliyor.

Unutmayın, güncel ve geçerli kimlik belgelerinizle hayatınızın her anında güvende olun