Genel

Ters Yönden Giden Araç Otomobile Çarptı, 3 Ölü

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, otoyolda ters yönden gelen hafif ticari aracın otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Abone Ol

Boz, polis ekiplerinin uyarılarına rağmen yaklaşık 8 kilometre boyunca ters yönden ilerlemeye devam etti. Bu sırada otoyolda ilerleyen Fatih İlkgün yönetimindeki 06 DSC 216 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Kemal Boz, eşi Dönay Boz ve otomobil sürücüsü Fatih İlkgün hayatını kaybetti. Kazada ölenlerin cenazeleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kazanın nedeni araştırılıyor Kazanın nedeni henüz belirlenemedi. Polis ekipleri, Boz'un alkollü olup olmadığının tespiti için inceleme başlattı. Ayrıca, Boz'un ters yönden neden ilerlediği de araştırılıyor. Ters yönden araç kullanmak suçtur Ters yönden araç kullanmak, Karayolları Trafik Kanunu'nun 76. maddesinde belirtilen "Ters yönden araç kullanmak" başlığı altında düzenlenmiş ve bu maddeye göre, ters yönden araç kullanan sürücüye 1548 TL para cezası ve 15 ceza puanı veriliyor. Ayrıca, ters yönden araç kullanan sürücünün aracına el konulabiliyor. Ters yönden araç kullanmak, hem sürücünün hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atan bir davranıştır. Bu nedenle, ters yönden araç kullanmaktan kaçınmak gerekiyor.