Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in heyecan dolu 23. haftasında, 29 Ocak Pazartesi günü evinde Gaziantep FK ile karşılaşacak. Müsabaka, RAMS Park'ta saat 20.00'de başlayacak ve karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler olacak.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de çıktığı 22 maçta 18 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 57 puan topladı. Lider Fenerbahçe ile aynı puana sahip olan Galatasaray, averajla ikinci sırada yer alıyor.

Gaziantep FK ise ligde çıktığı 22 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 23 puan elde etti ve 15. sırada yer alıyor. İki takım arasındaki sezonun ilk yarısında oynanan maçı Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakcı ve Sergio Oliveira ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, Gaziantep FK maçında forma giyemeyecek. Ayrıca, Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki son 10 maçında mağlubiyet yaşamadı. 12. haftada Atakaş Hatayspor'a kaybettikten sonra 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Ayrıca, Galatasaray, sahasındaki son 28 maçta mağlup olmazken, bu sezon iç sahada oynadığı 11 maçı da kazanarak puan kaybı yaşamayan tek takım oldu. Ligde en iyi savunma yapan ekip olan Galatasaray, 22 maçta sadece 13 gol yedi ve kalesini en az geçilen takım konumunda bulunuyor.