İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'deki çatışmalarda yaşanan son gelişmeleri paylaştı. Hagari, Gazze'nin orta kesimlerindeki bir bölgede İsrail güçlerine ait bir tankın roketatarla hedef alındığını belirtti. Bu saldırı sırasında iki binanın patladığını ve çöktüğünü açıkladı. İsrail güçlerinin olay anında söz konusu binaların içinde ve yakınında bulunduğunu ifade eden Hagari, saldırı sonucunda 21 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini, bu askerlerden 10'unun isminin açıklandığını bildirdi.

Hagari, söz konusu binalardaki patlamanın İsrail güçleri tarafından yerleştirilen patlayıcılardan kaynaklandığını tahmin ettiklerini belirtti. İsrail ordusu, 27 Ekim'den bu yana devam eden Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısının 221'e yükseldiğini duyurdu. Aynı tarih itibariyle Lübnan sınırı ve Batı Şeria'daki çatışmalarda da ölen toplam İsrail askeri sayısı 556'ya çıktı.


REKLAM

Beşiktaş Maçı Canlı İzle! Adana Demirspor Maçı Canlı İzle! Taraftarium24, Selçuk Sports ile BJK - ADS Canlı Maç İzle!

Beşiktaş (BJK) - Adana Demirspor (ADS) Maçı Canlı İzle! Taraftarium24, Selçuk Sports Canlı Maç İzle!


Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı başlattığı saldırının ardından, İsrail'in Gazze'yi işgal ettiği bildirildi. 7 Ekim'den bu yana yapılan saldırılarda 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ise 25 bin 295 Filistinli öldü, 63 bin kişi yaralandı. İsrail ordusu, çatışmaların başladığı tarihten itibaren 532 askerin öldüğünü açıkladı.

Savaşın ara verildiği 24 Kasım 2023'te 4 günlük "insani ara" sürecinde 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı, ancak binlerce Filistinli halen alıkonuldu. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 369 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda devam eden çatışmalarda ise 29 Lübnanlı sivil, 166 Hizbullah mensubu, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri hayatını kaybetti.