Ankara ile İstanbul arasında konumlanan ve kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan tabiat parkı, dört mevsimde farklı güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Son iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, parkı beyaza bürüdü. Yağışın etkisiyle tabiat parkındaki kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı. Ayrıca, geceleyin hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle birlikte, parktaki gölün yüzeyi buzla kaplandı.

Tabiat parkında kar yağışıyla birlikte oluşan beyaz örtü, ziyaretçilere görsel bir şölen sunarken, bölgedeki gölün yüzeyinin buz tutması ise farklı bir atmosfer oluşturdu. Ancak, buzlu gölün çevresine yerleştirilen uyarı tabelalarıyla yetkililer, ziyaretçilere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yetkililer, özellikle buz tutan gölün üzerine çıkmanın riskli olabileceğini vurgulayarak, ziyaretçilerin güvenli bir şekilde parkın keyfini çıkarmalarını istiyor. Buz tabakasının kalınlığına göre göldeki buzun dayanıklılığı değişebilir, bu nedenle güvenlik tedbirlerine uymak önem arz etmektedir.

Ankara ile İstanbul arasındaki bu tabiat parkı, her mevsimde farklı bir güzellik sunarken, kışın beyaza bürünen manzarasıyla da ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.