Makyaj ürünleri, yüzün genel görünümünü daha iyi bir hale getirmek için kullanılır. C vitamini, peeling, nemlendirici ve güneş kremi gibi ürünler ise cilt bakımı kategorisinde değerlendirilir. Bu ürünler de cilt sağlığını iyileştirerek daha canlı ve genç bir görünüme sahip olmak için kullanılır.

BB krem, hem cilt bakımı hem de makyaj ürünü kategorisinde değerlendirilebilir. Doğru kullanıldığında BB krem ürünleri, oldukça etkileyici bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir. Hatta BB kremler, günlük makyaj rutininize mutlaka eklemeniz gereken ürünlerden bir tanesi olabilir.

Yazımızda BB kremin ne olduğu, ne için kullanıldığı, diğer makyaj ürünleri ve BB krem arasında ne tür farklar bulunduğu gibi konulardan bahsedeceğiz. BB krem hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edin.

BB Krem Nedir?

BB krem, "blemish balm" ve "beauty balm" kelimelerinin bir kısaltmasıdır. Yani BB krem ürünleri, leke kremi ve güzellik kremi şeklinde düşünülebilir. Blemish balmlar, ilk olarak 1960'lı yıllarda Almanya'da Dr. Christine Schrammek tarafından üretilmiştir. Bu dönemde blemish balm'lar genelde peeling ve lazer gibi cilt bariyerine zarar verebilen işlemlerden sonra kullanılmıştır.

Ürünün popülerleşmesi ise 1980'li yıllarda cilt bakımı sektöründe oldukça gelişmiş olan Güney Kore'de gerçekleşmiştir. Son yıllarda ise tüm dünyada en yaygın kullanılan cilt bakımı ve makyaj ürünlerinden biri olmuştur. Blemish balm ürünleri, gliserin, niacinamide ve SPF 15 gibi içerikler barındırır. Buna ek olarak, SPF 30 ve SPF 50 içeren blemish balmlar da bulmak mümkündür. 

BB Krem Ne İçin Kullanılır?

Blemish balm kremler cilt bakımı ve makyaj ürünlerinin birtakım özelliklerini aynı anda barındırır. Makyaj ürünlerine benzer olarak blemish balm'lar ciltteki bazı kusurların anlık olarak düzeltilebilmesine olanak tanır. Cilt bakım ürünlerine benzer olarak ise bu kremler, cildi besleyerek daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Fakat blemish balm'ların direkt olarak cilt bakım ürünleri yerine kullanılamayacağı da unutulmamalıdır.

Ürün içeriğine bağlı olarak BB kremler, birçok farklı amaç için kullanılabilir. Bu ürünler, cildi nemlendirmek, aydınlatmak ve genel olarak daha taze bir cilt görünüme kavuşmak için tercih edilir. Çoğu blemish balm ürünü SPF içerdiği için güneş kremi yerine de kullanılabilir. Ciltteki kızarıklıklar, lekeler, çiller ve diğer istenmeyen birtakım kusurlar, blemish balm'lar sayesinde kapatılabilir. 

BB Krem Nasıl Kullanılır?

Blemish balm kremlerden en yüksek verimi alabilmek için ürünün doğru şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Blemish balm kremlerini kullanarak en güzel sonuçları elde edebilmek, cilt bakım rutininiz ile doğrudan ilişkilidir. Diğer tüm makyaj ürünlerinde olduğu gibi blemish balm kremleri de, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde uygulandığında daha güzel gözükür. Bu sebeple kendi cilt tipiniz için en uygun cilt bakım rutinini düzenli olarak uygulamanız gerekir.

Makyaj öncesinde cilde birçok ürün uygulamak, 'un kurabiyesi' görünümüne sebep olabilir. Blemish balm kremleri bu anlamda oldukça faydalı ürünlerdir. Ayrı ayrı güneş kremi ve fondöten uygulamak istemeyenler, bu ürünlerden faydalanabilir. Blemish balm kremleri, günlük kullanıma uygundur. Ürün, mutlaka temiz bir cilde uygulanmalıdır. Hatta uygulama öncesinde çift aşamalı cilt temizliği yapmak, daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir.

BB Krem ve Fondöten Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB krem ve fondöten ürünleri, benzer işlevlere sahip olduğu için birbirleri ile karıştırılabilir. Fakat iki ürün arasında oldukça önemli birçok fark bulunur. Örneğin, blemish balm'lar cilt bakımı ürünü özelliklerine de sahipken, fondötenler yalnızca makyaj ürünüdür. İki ürünün benzer olan en önemli özelliği, ciltteki kusurların anlık olarak kapatılabilmesini sağlamalarıdır.

BB krem ve fondöten arasındaki büyük farklardan bir tanesi, blemish balm kremlerin üçü bir arada ürünler olmasıdır. Blemish balm kremler, aynı anda nemlendirici, makyaj bazı ve fondöten olarak kullanılabilir. Makyaj rutininize blemish balm kremleri ekleyerek birçok farklı ürün uygulama zahmetinden kurtulabilirsiniz. 

BB Krem Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Blemish balm kremleri doğru kullanıldığında oldukça güzel bir görünüm sağlar. Fakat bu ürünler bazı cilt tipleri için uygun olmayabilir. Daha önce de bahsedildiği üzere blemish balm kremleri üçü bir arada ürünlerdir. Yani hem nemlendirici hem de fondöten olarak kullanılabilirler.

Blemish balm kremlerin nemlendirme seviyesi, kuru cilt tipleri için yeterli olmayabilir. Bu sebeple kuru cilde sahip kişiler, blemish balm kremleri iyi bir nemlendirici ile birlikte kullanmayı tercih edebilir. Blemish balm kremlerini, yağlı veya karma cilde sahip kişiler de kullanabilir.

Diğer ürünler ile desteklendiğinde blemish balm kremleri, tüm ciltlerde güzel sonuçlar verebilir. Ağır fondöten görüntüsünden hoşlanmayanlar için bu kremler oldukça kurtarıcı ürünlerdir. Fakat fazla koyu lekeleri veya akne görünümünü kapatmak için blemish balm kremler uygun bir seçenek olmayabilir.

BB Krem mi CC Krem mi Kullanmalıyım?

CC krem ürünleri blemish balm kremlerden farklı olarak ikisi bir arada ürünlerdir. CC kremler aynı anda renk düzeltici ve fondöten işlevi görür. Cildinde çok fazla renk eşitsizliğine sahip olan kişilerin CC kremleri tercih etmesi daha doğru olacaktır. Blemish balm kremler de renk eşitsizliğini gidermede etkilidir. Fakat koyu lekeli ciltler için CC kremler daha uygun seçeneklerdir.

NoteShop BB Krem Seçenekleri

NoteShop BB krem seçeneklerini inceleyerek cilt tipiniz için en uygun ürünü tercih edebilirsiniz. Dilerseniz diğer makyaj ürünlerimize de göz atabilir, NoteShop ürünleri ile makyaj rutininizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.