Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Kurultayı öncesinde, 55 il başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek vereceklerini açıkladı. Kurultayın 4-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşeceği göz önünde bulundurulduğunda, il başkanlarının bu açıklaması parti içi atmosferde büyük önem taşıyor.

Ankara'ya gelen 55 il başkanından 34'ü, parti genel merkezinde ortak bir bildiri okuyarak desteklerini ifade etti. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, yapılan imza toplama çalışmaları ve görüşmeler sonucunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 900 delegenin oylarıyla seçilmesini beklediklerini belirtti. Erkol, Kılıçdaroğlu liderliğinde yeniden şekillenen CHP'nin iktidar yolunda ilerleyeceğine olan inançlarını ifade etti.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye'yi 38. Kurultayda alınacak kararların yöneteceğini vurgulayan Erkol, CHP'nin temel ilkelerine ve sosyal demokrat vizyona bağlı kalarak mücadelesine devam edeceğini dile getirdi. Parti içi hukukun CHP örgütlerinin iradesi ve önerileri doğrultusunda tüzük kurultayıyla yenileneceğini hatırlatan Erkol, CHP'nin hedefinin Kılıçdaroğlu liderliğinde yerel yöneticileri destekleyerek sosyal belediyeciliği daha fazla yaygınlaştırmak ve ülkenin dört bir yanına hizmet götürmek olduğunu söyledi.

Erkol ayrıca, CHP'nin kurultay sonrasında daha da güçleneceğini ve 81 il başkanı ile il örgütlerinin birleşerek güçlenmiş bir şekilde çıkacaklarını ifade etti. CHP'nin bu birlik ve dayanışma içinde geleceğe yönelik önemli adımlar atmayı hedeflediği vurgulandı. Seo uyumlu haberin sonunda şu anahtar kelimeler kullanılabilir: CHP, Kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Erkol, Parti İçi Demokrasi, Sosyal Belediyecilik.