İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nde gerçekleşen rüşvet operasyonuna ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sert açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, operasyonun hemen ardından yaptığı açıklamada, "Buradan söyleyeyim bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler, bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar görecekler ki bir demokrasi tokadı da o taraftan yiyecekler bu milletten. Yine algı yaratmak adına, böyle, bu tür anlarda bunu yaparlar. Bu duyguyla Hasan Akgün başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Onun yanındayız" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Beylikdüzü Vira Kavşağı'nın açılış töreninde de konuşarak operasyonun zamanlamasına dikkat çekti. İmamoğlu, "Algı yaratmak adına, böyle, bu tür anlarda bunu yaparlar. Hasan Akgün başkanımıza Büyükçekmece'de böyle çok ses getirsin diye adımlar atılıyor, operasyonlar duyuyoruz. Hasan Akgün başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Onun yanındayız” dedi.

Ayrıca, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Vira Kavşağı açılışında AK Parti Adayı Murat Kurum'un İBB çalışanlarına yönelik açıklamalara da yanıt verdiği belirtildi. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başarılı bir endüstriyel ilişkiler süreci yaşandığını vurgulayarak, "Bizim insanlarımızın şu anda temel sorunu, ekonomik anlamdaki temel sorunu özellikle yüksek enflasyon ve fiyat artışlarıdır. Bugün 7 bin 500 TL'yi emekliye reva gören bir anlayış bizimle sakın insanların iş gücü ya da çalışanlarımızla aramızı bozmaya kalkmasın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, çalışanların hak ve hukukunu koruyan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirterek, ekonomik zorluklarla mücadele ettiklerini ve çalışanlarının refahını önemsediklerini ifade etti. İmamoğlu, enflasyon artışlarına karşı duyarlı olduklarını ve sorunları çözmek için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.