Adana Büyükşehir eski Belediye Başkan Yardımcısı Zihni Aldırmaz’ın yeğeni aynı zamanda Adana Kent Konseyi Başkanı Cengiz Dinçer, hasibe akyiğit, mustafa tığrak, iş kadını selmin alagöz, ismail güven ve diğer bazı kişilerin yaralanması olaylarına adı karışan Adanalı iş insanı İbrahim Murat Gündüz’ün geçmişte dahil olduğu eylemlerin hukuki süreçlerinin sonuçlandığı bilinmektedir.

İbrahim Murat Gündüz’ün  iş ve spor dünyasındaki faaliyetleri ve katkıları  bu çerçevede değerlendirilmelidir. İbrahim Murat Gündüz, geçmişte Adana’da “Mavişler” çetesi lideri olarak yargılanmış ve Çete liderliği suçlamasını hiçbir zaman kabul etmemişti...

Uzun yıllardır Adana iş dünyasında yer alan iş insanı İbrahim Murat Gündüz’ün adı, geçmiş yıllarda özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerinde sıkça duyuldu. 1996-2007 yılları arasında Gündüz’ün firmalarının Adana Büyükşehir belediyesinden aldığı bir çok ihalenin Gündüz’e ait şirketlere “adrese teslim" olarak verildiği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak bu iddiaların doğruluğu kanıtlanamamış ve ihalelerin iptali için Adana Büyükşehir belediyesine yapılan şikayetler sonucu bazı ihaleler belediye tarafından iptal edilmişti. Bahse konu ihalelerde iş insanı İbrahim Murat Gündüz'e ayrıcalık tanındığına dair iddialar Adana’da çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Bu süreçte ihalelere katılan bazı kişilerin yaralanması gibi olaylar da yaşandı.

Adana’da “Mavişler” çetesi lideri olarak yargılandı

Adanalı iş insanı Gündüz, bahsi geçen dönemde Adana'da yapılan pek çok ihalede kendisine yönelik bazı iddialarla gündeme geldi. İhaleyi kazanan firmaların yetkilileri ve birçok iş insanı iddiaya göre İbrahim Murat Gündüz’ün liderliğini yaptığı suç örgütü tarafından yaralandı ve ihalelere girmeleri engellendi.

Bu olaylar sonucu İbrahim Murat Gündüz hakkında “kasten adam yaralama, tck 81. Madde , işi zorla bıraktırma, haraç verme, yağma, kişileri tehdit etme, tck 38. Madde, kişileri hürriyetinden mahrum bırakma” gibi suçlamalarla dava açıldı. İbrahim Murat Gündüz hakkında açılan davalarda “Mavişler suç örgütü lideri” olarak, diğer çete üyeleri ile birlikte yargılandı. Davalar sonucu, Gündüz ile birlikte bazı suç örgütü üyeleri özel yetkili mahkemelerce çeşitli suçlardan  hapis cezasına çarptırıldı.

“Cezasını çektiğim olaylarla ilgili önyargılara son verilmelidir”

İbrahim Murat Gündüz, geçmişte adının da karıştığı ve kamuoyunda tartışmalara yol açan bu olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “İbrahim Murat Gündüz bugün iş dünyasındaki faaliyetlerine devam etmektedir. Geçmişteki iddialar ve olaylarla ilgili olarak hukuki süreçlerin sonuçlandığı, cezanın infaz edildiği unutulmamalıdır. İbrahim Murat Gündüz olarak iş ve spor dünyasındaki faaliyetlerim ve katkılarım bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu iddiaların tekrar gündeme gelmesinin tek sebebi Kick Boks federasyonu Başkanlığı seçimleridır . Benim ihtiyaç sahibi sporcuların abisi olduğu unutulmamalıdır . Bu sebeple geçmişte yaşanan ve cezasını çektiğim olaylarla ilgili önyargılara son verilmelidir.” ifadelerini kullandı.