Amasya'nın sevimli yaşlısı İsmail Tuna, 77 yaşına rağmen enerjisi ve müzik tutkusuyla çevresindekileri kendisine hayran bırakıyor. Her akşam Yeşilırmak Nehri'nin kıyısındaki konser alanına giden İsmail dede, eline aldığı karaoke mikrofonuyla dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Hem sesiyle hem de ağzıyla seslendirdiği saz melodileriyle dikkat çeken İsmail dede, yaklaşık bir saat süren performansı boyunca dinleyicilerini coşturuyor.

Sanat dünyasının efsane ismi Zeki Müren'e olan hayranlığını gizlemeyen İsmail dede, onun eserlerini titizlikle seslendiriyor. Ayrıca, kendisini mest eden Sibel Can ile düet yapma fikrine de sıcak bakıyor. Ancak, henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirterek, "Herhalde yapamayız, zannetmiyorum. Daha henüz acemiyim. Bu işin başındayım. Çağırırsa memnuniyetle tanışmak isterim. Fakat düet içinse ön çalışma yapmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Eşini kaybettikten sonra memleketini terk etmek istemeyen ve sağlığına dikkat eden İsmail Tuna, "Ne gözlük, ne baston dimdik ayaktayım. Enerjiğim, yaşantıyı seven bir kişi olarak karşınızdayım. Stres yapmıyorum. İyi sözü kalbime koyuyorum. Kötü sözü kulağımın arkasına atıyorum. Bu kadar basit" ifadeleriyle sağlıklı yaşamının sırrını paylaştı.

Sanatçı Nurettin Karademir de, İsmail dedeyi yaşıtlarına örnek olarak gösterdiğini belirterek, onunla gurur duyduğunu dile getirdi. İsmail Tuna'nın yaşama sevinci ve müzik tutkusu, çevresindeki herkesi etkiliyor ve ona olan hayranlık her geçen gün artıyor.