Çukurova İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 22-28 Ekim 2023 tarihleri arasında ERASMUS + Projesi kapsamında İtalya'nın Palermo şehrine bağlı Cefalü beldesinde öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirdi. Projeye, Ahmet Güney ve Emrullah Oruç adlı öğretmenler ile öğrencilerden Mehmet Arda Yurtsever ve Efe Lal katıldı.

İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Müdürü Şahin Albayrak, projenin ulusötesi bir boyuta taşınmasıyla hem ülkelerini tanıtma fırsatı yakaladıklarını hem de dijital eğitimin ötesine geçen çok kültürlü bir deneyim yaşadıklarını belirtti. Projenin sadece dijital eğitimi kapsamadığını vurgulayan Albayrak, farklı kültürlerin birbirlerini tanıma, anlama ve iletişim kurma önemini vurguladı. Eğitim ve öğretimin geliştirilmesi konusunda proje içeriğinin önemli katkılar sağlayacağını ifade etti ve öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Proje sorumlusu Ahmet Güney, proje kapsamında "Dijital Macera" adlı Erasmus projesinin, Portekiz, Türkiye ve İtalya'nın katılımıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Pandemi döneminde uzaktan eğitimle ilgili ortak sorunların çözüldüğü projenin, yeni yazılım programlarının kullanılması ve özel durumlarda eğitim amaçlı programların uygulanmasına odaklandığını belirtti. Ayrıca, öğretmen ve öğrencilerin dijital yeterliliklerini artırdığı, sosyal ve bilgi düzeylerini geliştirdiği, yabancı dil becerilerini güçlendirdiği ve farklı kültürleri tanıyıp anlamalarına katkı sağladığına dikkat çekti.

Ahmet Güney, ulusötesi bir proje yazmanın ve öğrenci ve öğretmenleri Avrupa'ya taşımanın gurur verici olduğunu vurgulayarak, Türk kültürünü Avrupa'da tanıtmanın projenin önemli bir hedefi olduğunu ifade etti. Öğrenmenin en etkili yolunun yaşayarak öğrenme olduğuna inandığını belirten Güney, projeye katılan öğrenci ve öğretmenlere ve projeye destek verenlere teşekkür etti.