Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli ve 10 il etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklü depremler, ülkedeki afet yönetimi sistemini harekete geçirdi. Deprem bölgesinde binlerce insan mağdur oldu ve devlet kurumları mümkün olan en kısa zamanda yardım etmeye çalıştı. İl Jandarma Komutanlığı, deprem bölgesindeki çalışmalara destek olmak üzere, görevli 156 korucu ve 4 rütbeli askeri Adıyaman'a gönderdi.

Adıyaman'a gitmeden önce, görevli korucular ve askerler il protokolü tarafından törensel bir şekilde uğurlandı. Uğurlama töreninde, görevliler deprem bölgesine giderken görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine dair söz verdi. Ayrıca, görevli askerler deprem bölgesinde yaşayan insanlara yardım etmek için tüm imkanlarını kullanacaklarını belirttiler.

Deprem bölgesinde, görevli korucular ve askerler, afet yönetimi ekipleriyle birlikte çalışacaklar. Görevliler, insanların evlerinden çıkmasına, açlık ve soğuğa maruz kalmasının önlenmesine yardım edecek. Ayrıca, görevliler, yaralıların tedavi edilmesine, insanların gıda, su ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yardım edecek.

Türkiye'nin birçok yerinden afet bölgesine yardımlar devam ediyor. Deprem bölgesinde görevli 156 korucu ve 4 rütbeli asker, afet yönetimi ekipleriyle birlikte çalışarak, insanların acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklar. Devlet kurumları, afet bölgesinde bulunan insanların yardımına koşmak için çalışırken, toplumda da afet bölgesine yardım etme güdüsü oluştu. Bu yardımlar, insanların mağduriyetini en aza indirmeye yardım edecek ve afet bölgesindeki insanların umutlarını tazeler.