İstanbul Kadıköy'de bir abi ve kız kardeş. 40'lı yaşlardalar. Uğur zihinsel engelli. Aile fertlerinin tamamı ölmüş. 
Çevre esnafının anlattığına göre kimseye bir zararları yokmuş. Sessiz sedasızlarmış. Pek konuşmazlarmış. Varlıklı bir aileden geliyorlarmış aslında ama herkes ölünce parasız kalmışlar.

Kirayı veremedikleri için ev sahibi evden atmış, atıldıkları evin önündeki kaldırımda yaşıyorlar. Bir aydır sokaktalar. Bankta uyuyorlar. Dayı ve teyzeleri var ama sahip çıkmıyorlar.

Bir çok yere başvuru yapılmış ama kimseden ses yok. Kadıköy belediyesi kadın için sığınma evine alınır ama erkeğe yapılacak bir şey yok demiş. Bahar ablamız zihinsel engelli abisini bırakıp kadın sığınma evine gitmek istemiyor çünkü bunu yaparsa abisi sokaklarda yaşayamaz. Ona kendisi bakıyor. Yetkilikere sesleniyorum. Kış yaklaşıyor. Bu insanlara sahip çıkın.

Kadıköy Feneryolu Mahallesi. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No 127 Akbank'ın önündeki bankta yatıyorlar.

Bu durumda bile dilenmiyorlar, kimseden para istemiyorlar. Bazen duruma üzülen birileri onlara zorla para veriyor. Bunu gören sokak serserileri gelip zorla ellerindeki parayı alıyor. Vermezlerse şiddet uyguluyorlar. Bahar ablamız her seferinde onları  Polise şikayet ediyor. Polis gözaltına alıp ertesi gün salıyor. Onlar da gidip Bahar ve Uğur kardeşlere daha ağır şiddet uyguluyor. 

Bu videoyu üç saat önce çektik. Video çekmek için izin istediğimizde saygılarından ayağa kalkıp öylece durdular.

Gözlerine bakarsanız siz de benim gibi acılarını ciğerlerinizde hissedersiniz.