Kahramanmaraş, 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından, evlerinde orta hasar meydana gelen vatandaşların sıkıntılarına odaklanıyor. Depremlerin yol açtığı hasarın özellikle belirsizliğini koruyan orta hasarlı binalar ve "mikro bölgelendirme" adı verilen imara kapatılan alanlarla ilgili yaşanan sorunlar, şehir sakinlerini endişelendiriyor.

Kahramanmaraş'ta depremlerde evleri orta hasarlı raporu alan vatandaşlar, Milli İrade Meydanı'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Depremin yol açtığı bu belirsizlik ve sorunların çözülmesini talep eden grup adına konuşan Vedat Kale, ağır kış şartlarının yaklaştığına dikkat çekerek, birçok ailenin evlerin akıbetini beklediğini ve bu sürecin oldukça sıkıntılı olduğunu belirtti.

Kale, evlerinde eşyaları olanların eşyalarının yağmalandığını ve eşyaları olmayanların ise kapı, pencere, avize, musluk gibi temel malzemelerini kaybettiklerini vurguladı. Deprem sonrası ailesini ve sevdiklerini kaybeden vatandaşların, mal varlıklarını da kaybetmekten endişe duyduklarını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı'nın Kahramanmaraş'a gelerek bu sorunlara çözüm bulma sözü vermesi, vatandaşlar için umut kaynağı oldu. Deprem sonrası yaşanan sıkıntıların çözümü için belediye başkanlarının sunduğu şartların ve sürecin yakından takip edileceği belirtildi.

Kahramanmaraşlılar, yaşadıkları bu zorlu sürecin üstesinden gelmek ve belirsizlikleri ortadan kaldırmak için bir araya gelmeye devam ediyor. Depremin yol açtığı hasarın onarılması ve vatandaşların güvende hissetmeleri için çözüm odaklı çalışmaların sürdüğü bir dönemde, dayanışma ve toplumsal desteğin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.