Kalp pili fiyatları sağlık sektörünün en büyük gelişmeleri arasında yer alıyor. Cihazların güncel fiyatları ise pek çok kalp hastası ve yakınları tarafından araştırılıyor. Kalbin ritmini dengeleyen, düzenleyen ve gerekli durumlarda şok etkisi yaratarak hastanın yaşamını desteleyen bir cihazdır.

İlk etapta üretildiğinde kalbin yavaş atması nedeniyle oluşan hastalıkları tedavi etmeyi amaçlamıştır. İlerleyen dönemlerde ve özellikle son birkaç yılda kalp yetmezliği için de etkili olarak kullanılır. Kalp pili fiyatları güncel olarak aşağıdaki gibidir:

Belirttiğimiz bu fiyatlar 2023 yılı için günceldir. Ancak kalp pilinin markasına, modeline ve satıcısına göre fiyatlarda değişiklikler olabilir. Bu sebeple de mutlaka satın almadan önce fiyatları teyit etmenizi öneriyoruz.

Kalp Pili Ücretli mi?

Kalp pili ücretli mi konusu belirli kriterlere göre farklılık gösterebiliyor. Kalp pili doğrudan SGK tarafından karşılanmasa da bir miktar ödenek ayırıyor. Böylece hastalar kalp pilinin bir kısmını SGK tarafından gerçekleştirilen ödemeyle karşılayabiliyor. Bu kalp pillerinin SUT kodları ve SGK tarafından ödenen tutarlar yukarıda belirttiğimiz gibidir.

Kalp pili için SGK kurumunun karşıladığı güncel miktarlar yukarıda sıraladığımız gibidir. Bu miktarlar her yıl farklılık gösteriyor.

Kalp Pili Takılan Hasta Ne Kadar Yaşar?

Kalp pili takılan hasta ne kadar yaşar konusu birçok kişi tarafından endişeyle merak ediliyor. Kalp pillerinin pil ömrü hakkında doğru bilgi sahibi olmak son derece önem taşıyor. Kalp pilleri genel itibarıyla 7 ila 12 yıl arasındadır. Yukarıda belirtildiği üzere birtakım kalp pilleri aynı zamanda şok etkisine de sahiptir. Bu pillerin süresi uygulanan şok sayısı ve şiddetiyle doğru orantılı şekilde kısalmaktadır.

Kalp Pili Ömrü Uzatır mı?

Kalp pili ömrü uzatır mı konusu kalp piline ilişkin en çok merak edilen detaylardan birisidir. Kalp krizi sebebiyle meydana gelen hasarlar ve bazı genetik durumlar kalp sorunlarına neden olabiliyor. Hastalar için herhangi bir risk teşkil etmemesi durumunda kalp pilinin tercih edilmesi oldukça yaygındır. Kalp pili hastaların ömrünü uzatırken aynı zamanda yaşam kalitelerinin de yükselmesini sağlıyor.

Kalp Pili Değişimi Ne Kadar Sürer?

Kalp pili değişimi ne kadar sürer diye merak edenler için yanıt oldukça kısadır. Kalp pili değişimi genel itibarıyla yarım saat ile 1 saat kadar sürer. Hastanın genel sağlık durumu ve operasyonun seyrine göre operasyon sonrası yatış süresi 3 ila 5 gün kadar olabilir. Küçük ölçekli bir cerrahi işlem olan kalp pilinin takılması çok büyük oranda başarıyla sonuçlanan bir işlemdir. Bu sebeple herhangi bir risk faktörünün görülmesi oldukça düşük ihtimale sahiptir.

Devlet Hastanesinde Kalp Pili Ücreti

Devlet hastanesinde kalp pili ücreti ile özel hastanelerde kalp pili ücreti arasında büyük farklılıklar yoktur. En yalın haliyle;

Kalp pilleri yukarıda da belirtildiği gibi 4.500 TL’den 24.300 TL’ye kadar değişiklik gösterebiliyor.
Bunun yanı sıra özel hastanelerde operasyon için de alınan ek ücretle birlikte toplam tutar 10 bin TL kadar yükselebilir. Devlet hastanelerindeki kalp pilleri ortalama olarak 10 bin TL civarındadır.

Bitmeyen Kalp Pili Fiyatı

Bitmeyen kalp pili fiyatı Dartmouth Koleji mühendisleri tarafından geliştirilmiştir. Bir kez yerleştirilmesiyle birlikte hiçbir şekilde değişime ihtiyaç duymaz. Kendi kendini yenileyebilen bu piller henüz kullanımda değil. Halen geliştirme ve test aşamasında olan bitmeyen kalp pillerinin fiyatı da güncel olarak bilinmiyor.

Uzmanlar tarafından yapılan incelemelere göre 5 yıl içerisinde bitmeyen kalp pillerinin seri üretimine başlanması bekleniyor. Kalp pili çeşitleri, fiyatları ve detaylarını sunduk. İçeriğimiz boyunca aktardığımız bilgilerin hatalı ya da eksik olduğunu düşünüyorsanız hemen yorum alanına yazarak bizden geri bildirim alabilirsiniz.