Kış tatili, özellikle Uludağ, Erciyes ve Palandöken gibi kış turizmi merkezlerinde yoğun ilgi görüyor. Ancak bu popüler destinasyonlarda konaklama ve diğer tatil harcamaları ciddi bir maliyet oluşturuyor. Özellikle tek çocuklu aileler, bir haftalık tatilleri için 150 bin lirayı aşan bütçelerle karşılaşıyor.

Uludağ'a talep, kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu bu dönemde yoğunlaşmış durumda. Teleferikte oluşan yüzlerce metrelik kuyruklar, tatilcilerin zorlu bir bekleme süreciyle karşılaşmasına neden oluyor. Misafirhanelerdeki tam pansiyon fiyatları 1000 ile 1500 lira arasında değişirken, otellerde gecelik kişi başı ücretler 3 bin ile 40 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor.


REKLAM

Beşiktaş Maçı Canlı İzle! Adana Demirspor Maçı Canlı İzle! Taraftarium24, Selçuk Sports ile BJK - ADS Canlı Maç İzle!

Beşiktaş (BJK) - Adana Demirspor (ADS) Maçı Canlı İzle! Taraftarium24, Selçuk Sports Canlı Maç İzle!


Bir haftalık tatil maliyeti, konaklama yerine ve tatilin detaylarına göre değişiklik gösteriyor. Tek çocuklu bir ailenin tatil masrafları, içecekler, kayak kıyafetleri ve kayak pistindeki harcamalar dahil olmadan dahi 150 bin lirayı aşabiliyor. Erciyes ve Palandöken gibi diğer kış turizmi merkezlerinde de benzer maliyetlerle karşılaşmak mümkün.

Her iki bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 90'ları bulmuş durumda, bu da tatilcilerin rezervasyon yaparken erken davranmalarını gerektiriyor. Kış tatili planları yapan aileler, bütçelerini doğru bir şekilde yönetmeli ve tatilin tadını çıkarmak için önceden planlama yapmalı. Kış sporları ve eğlencesi için popüler destinasyonlarda talep arttıkça, fiyatlar da buna paralel olarak yükselmekte.