Malatya'da kan stoklarının ciddi şekilde azalması, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kan bağışı kampanyasının başlatılmasına yol açtı. İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, kan stoklarının azalmasının önemli bir sağlık sorunu oluşturduğunu ve bu nedenle kampanyayı başlattıklarını belirtti. Türkiye'de kan alımının ve kan ürünlerinin sadece Kızılay tarafından yasal olarak gerçekleştirildiğini hatırlatan Berk, ciddi bir kan bağışı ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Depremler ve diğer acil durumlar sırasında kanın hayati öneme sahip olduğunu belirten Berk, "Kan acil bir ihtiyaç değildir, kan sürekli bir ihtiyaçtır. Hayatlarının herhangi bir anında hiç beklemedikleri bir anda kana ihtiyaçları olabiliyor. Son dönemde kan bağışlarının azalması, hem Türkiye genelinde hem de Malatya'da sorunlara neden oldu. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Kan bağışının insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Berk, düzenli aralıklarla kan bağışının birçok hastalığa karşı koruyucu olduğunu söyledi. Ayrıca, düzenli kan veren kişilerin kanser dahil birçok hastalığa karşı daha dirençli olduğunu belirtti. İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının da kan bağışı için öncü olduğunu ifade eden Berk, diğer vatandaşların da bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kızılay Bölge Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz ise, İl Sağlık Müdürlüğüne kan bağışı konusundaki hassasiyetleri için teşekkür ederek, hastanelerde kan ihtiyacının her zaman bulunduğunu vurguladı. Tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Ucuz, "Kan bağışı yaparak bir kişinin hayatını kurtarabilirsiniz. Bu anlamlı ve hayat kurtarıcı eyleme destek vermenin zamanı geldi." dedi.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, kan stoklarının artırılması ve ihtiyaca cevap verilmesi amacıyla devam eden kampanyayla vatandaşları duyarlılığa çağırıyor. Kan bağışı yaparak başkalarının hayatına umut olabilirsiniz.