Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre devam ediyor. Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bazı şehirlerde yağışlı havanın etkili olması tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve bazı iç kesimlerde yağmur ve sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir. Yağışların kuvvetli olması özellikle Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Van'ın güneyi ve Hatay'ın kıyı bölgelerinde yoğunlaşabilir.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanırken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmezken, rüzgar genellikle kuzey yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Hava durumu koşullarının dikkate alınması ve güvenlik tedbirlerinin alınması önem taşıyor.