Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar, vatandaşların benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmelerine neden oluyor. 20 Ocak Cumartesi gününden itibaren motorin fiyatlarında 1 lira 15 kuruşluk bir artış bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 39.06 lira, benzinin litresi ise ortalama 36.87 lira olarak satılıyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirli bir fiyat değişim farkı üzerinden gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatlarındaki bu güncellemeler, enerji piyasasındaki dalgalanmalar ve uluslararası faktörlere bağlı olarak şekillenmeye devam ediyor. Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarında meydana gelen değişiklikleri takip ederek günlük harcamalarını planlama konusunda bilinçli hareket edebilirler.