AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Kurum, seçimlere 59 gün kala yoğun bir saha çalışması içinde olduklarını belirterek, İstanbul'daki coşkuyu her yerde gördüğünü ifade etti. Beşiktaş'tan Balıkçılar Çarşısı'na kadar yaptığı yürüyüşte ilginin ve coşkunun yüksek olduğunu vurgulayan Kurum, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Adaylığından hemen sonra yaptırdığı ankette 2 puan geride olduğunu belirten Kurum, şu anda ise 1,5 puan önde olduklarını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin yaptırdığı ankette de benzer bir durumun olduğunu dile getirdi. Kurum, "Mevcut yönetim kendisini dağların tepesinde görüyor, 8-10 puan önde görüyoruz tavrındalar. Kendilerini farklı konuma oturtmaya çalıştılar. İstanbul'a odaklanmadıkları için farklı meselelerin peşinden koştular" dedi.

Murat Kurum, seçim vaatleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusuna da değindi. İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut olduğunu belirten Kurum, bunlardan 600 bininin acil dönüşmesi gerektiğini söyledi. Bütün projelerinin toplam bütçesinin 56 milyar dolar olduğunu ifade eden Kurum, İstanbul'un öz gelirini artırmayı, kentsel dönüşümü hızlandırmayı ve trafik sorununu çözmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Özellikle İstanbul'un trafiğini rahatlatmak adına önemli adımlar atacaklarını belirten Kurum, ulaşım sürelerini kısaltmayı ve trafik sorununu çözmeyi amaçladıklarını ifade etti. İstanbul'da yaşayanların günlük hayatını etkileyen konularda yapacakları projelerle ilgili detaylı bilgi veren Murat Kurum, İstanbul için daha güvenli, daha konforlu ve daha yaşanabilir bir gelecek vaat etti.