Okullarda İkinci Dönem Açılmayabilir İddiaları Asılsız Çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 22 Ocak itibarıyla başlayacak olan 15 Tatil (Sömestr), okullarda bir haftalık bir arayı müjdeliyor. Ancak sosyal medyada dolaşan "okullar ikinci dönem açılmayabilir" şeklindeki iddialar, öğrencileri endişelendirmiş ve velileri araştırmaya yöneltmişti.

Özellikle grip vakalarının artması ve JN1 varyantının gündeme gelmesiyle birlikte ortaya atılan bu iddialar, okulların online eğitime geçebileceği konuşmalarına yol açtı. Ancak, gerçek durum Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile aydınlandı.

MEB takvimine göre, 5 Şubat'ta başlayacak olan ikinci dönemde okullar normal düzeninde açılacak ve yüz yüze eğitim devam edecek. Bu doğrultuda öğrenciler, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 15 Tatil'e girecek ve 5 Şubat'ta yeniden ders başı yapacaklar.

Bu bilgiler ışığında, veliler ve öğrenciler, sosyal medyada dolaşan asılsız iddialar konusunda rahatlayabilirler. Okullar, 2023-2024 eğitim öğretim yılı MEB takvimine uygun olarak ikinci döneme planlandığı şekilde devam edecek.

MEB tarafından açıklanan takvime göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında birinci ara tatil 13-17 Kasım, 15 Tatil 22 Ocak-5 Şubat, ikinci ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında olacak. Eğitim-öğretim yılı ise 14 Haziran'da kapanacak.