Okullarda Spor Eğitimi Nasıl Sağlanmaktadır? Okullarda Spor Eğitimi Nasıl Sağlanmaktadır?

Ortak Yazılı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ortak yazılı sınavların sonuçları, gerçekleştirildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde açıklanacak. 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ise 27 Aralık tarihinde yapılan sınavlara katılan öğrenciler, sonuçları ortakyazilisinav.meb.gov.tr sayfasından öğrenebilecekler.

Ortak Sınav Nasıl Yapılıyor?

Bakanlıkça hazırlanan sorular, sınav günü okullara teslim edilerek, sınavlar okul tarafından gerçekleştiriliyor. Sınav sonrasında öğrenci cevap kağıtları, il ölçme değerlendirme merkezlerine gönderilerek değerlendirilmeye alınıyor. Bu öğretim yılına özgü olarak, ülke genelinde, il ve ilçe düzeyinde yapılan ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılıyor.

Zorluk Derecesi Diğer Yazılı Sınavlar Gibi Olacak

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, ortak sınavlarla ilgili yaptığı açıklamalarda, sınavların zorluk derecesi ve kapsam açısından diğer yazılı sınavlar gibi olacağını belirtti. Sorular, Bakanlıkça ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları esas alınarak hazırlanacak. Eksik öğrenme görülen konular için telafi değerlendirmeleri yapılacak, ancak öğrencilerin sıralanması ve okulların karşılaştırılması gibi uygulamalardan kaçınılacak.

Asıl amaç, eğitim müfredatının uygulanmasında birlik sağlamak ve öğrencilerin geçerli, güvenilir ölçme araçları ile değerlendirilmesine olanak sağlamak olacak. Ülke, il veya ilçe geneli ortak sınav sonuçlarına dayalı öğrenci toplu listeleri yayınlanmayacak ve okullar arası karşılaştırmalı veri çıkarılamayacak.