Antalya'da basketbol ve ragbi alanında başarıları bulunan 17 yaşındaki Nilsu, arkadaşlarının TikTok akımı için yaptığı 'çelme takma' şakasının kurbanı oldu. İki arkadaşının şakası sonucu yere düşen Nilsu'nun omurgasında kırık tespit edildi. Yaklaşık 1 ay boyunca çelik korseyle yatağa mahkum olan genç sporcu, 3-4 ay sonra antrenmanlara başlayabilecek. Ragbide milli takım hayali kuran Nilsu, şakanın ardından spor kariyerinin tehlikede olduğunu söylüyor.

TikTok Şakası ve İlerleyen Süreç

Antalya'nın Kepez ilçesinde spor lisesi öğrencisi olan 17 yaşındaki Nilsu, sınav hazırlığı yaparken arkadaşlarının TikTok akımı çekmek için yaptıkları 'çelme takma' şakasının mağduru oldu. Şaka sonucu yere düşen genç sporcu, hastaneye kaldırıldığında omurgasında kırık olduğu belirlendi. Bel kısmına çelik korse takılan Nilsu'ya 1 ay süreyle yatak istirahati verildi. Ragbi ve basketbolda başarıları bulunan genç kızın antrenmanlara dönmesi ise 3-4 ay sürebilir.

Anne ve Sporcu Genç İfadeleri

Nilsu, yaşadığı olay sonrasında spor kariyerindeki hayallerini ve milli takım için hazırlıklarını ertelemek zorunda kaldığını ifade etti. Annesi Canan Başoğlu ise TikTok akımı altında yapılan şakaların gençlerin hayatını riske atabileceğini vurgulayarak, çocuklara hayatın değerini anlatmanın önemini belirtti. Anne Başoğlu, TikTok akımına eleştirilerde bulunarak benzer olayların yaşanmaması için yetkililerin müdahale etmesini talep etti.