İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında meydana gelen trajik olayda, bir kişi silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu acı olayı kamuoyuna duyurarak, saldırıyı gerçekleştiren maskeli iki kişinin yakalanması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, saldırının faillerini adalete teslim etmek için güvenlik güçlerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti. Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade eden Tunç, "Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" diye konuştu.

Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı, toplumda derin üzüntü ve endişe yaratmış durumda. Yetkililer, olayın bir an önce aydınlatılması ve faillerin adalete hesap vermesi için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olayın ardında yatan sebepler ve detaylar ise soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ortaya çıkacak.