Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Kabine, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik önemli bir karar aldı. Emeklilere ilave olarak yüzde 5 zam yapılması ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılması kararı, milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bu farkın yarattığı rahatsızlığı gördüğümüz için, yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor." dedi. Bu adım, daha önceki dönemde yapılan zam oranları arasındaki farkın kapatılması amacı taşıyor.

Temmuz ayına işaret eden Erdoğan, emeklilerin yıllık maaş artışlarının eşitleneceğini belirtti. Bu kapsamda, memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmaksızın tüm emeklilerin Temmuz'daki artışla aynı oranda maaş artışına kavuşacaklarını vurguladı.

Yapılan bu düzenlemeyle en düşük emekli maaşı yüzde 33,33 oranında zamla 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Yüzde 42,6 zam oranıyla hesaplanan diğer maaş artışları da dikkat çekici. Örneğin, 7 bin 750 TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 42,6 artışla birlikte 11.051 TL alacak. 10 bin TL emekli maaşı alan bir kişi ise yüzde 42,6 artışla birlikte 14.260 TL alacak.

Bu düzenlemeyle birlikte ölüm aylığı alanların maaşları da oransal olarak düzenleniyor. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükselmesi durumunda, ölen eşinin maaşını alan kişi yüzde 50'sini alarak 5 bin TL, ölen kişinin çocuğu yüzde 25'ini alarak 2 bin 500 TL alacak.

Bu adım, emeklilerin maddi durumlarını iyileştirecek ve Türkiye genelinde milyonlarca emekliyi olumlu bir şekilde etkileyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.