Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'de yaptığı değerlendirmede, 2024 yılının ilk yarısı için memur emeklilerinin aylıklarına yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına ise 5 puanlık ilaveyle birlikte yüzde 42,6 zam yapılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM'ye sunulduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirdikleri toplantının ardından emekli aylıklarına ek bir zam daha kararı alındığını belirten Işıkhan, bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'lik bir artışla emekli aylıklarının yükseltildiğini ifade etti.

Bakan, emekli aylıklarındaki bu artışın memur emeklilerini de kapsayacak şekilde yapıldığını vurgulayarak, tüm emeklilerin aynı oranda artış almasını sağlamış olduklarını dile getirdi. Bu kararın, 13,5 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisine müjde olduğunu belirten Işıkhan, ocak ayı itibarıyla emekli maaşlarındaki artışın hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce açıkladığı yüzde 5 ek zam kararıyla birlikte, emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 42,6'ya çıktığını hatırlatan Işıkhan, bu sayede en düşük emekli maaşının da 10 bin liraya yükseltildiğini belirtti. Bakan, düzenleme teklifinin Genel Kurul'da kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilere oluşan aylık farklarının yaklaşık bir hafta içinde hesaplarına yatırılacağını sözlerine ekledi.