Kızıltepe buğday fiyatları 2023 yılının güncel fiyatlarını aşağıdaki tablomuzda bulabilirsiniz. Mardin Kızıltepe hububat fiyatlarını merak eden kişiler için yazımızda derledik.

Kızıltepe zahireciler buğdayının yumuşak ve sert buğday olmak üzere ikiye ayrıldığı ve kalite olarak da genellikle 1. Ve 2. Sınıf olarak sınıflandırıldığı bilinmektedir. 7,100 TL ile 7,300 TL arasında farklılık gösteren Kızıltepe 2023 buğday fiyatları sonrasında 2023 güncel fiyatlar hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Mardin Kızıltepe Hububat Fiyatları

Mardin Kızıltepe hububat fiyatları 7.100 TL üzerinde seyretmektedir. Fiyatlar için 2023 yılı Mayıs ayı civarında fiyatların yaklaşık olarak ikiye katlaması beklenmektedir. Yükselen fiyatların bozulan hava koşulları ve artan maliyetler kapsamında 12.000 civarında hatta daha yukarılarda da olması tahminler arasında bulunmaktadır.

Mardin Kızıltepe Hububat güncel buğday fiyatları 2023 Kızıltepe Zahirecileri resmi web sitesi üzerinde aşağıdaki gibidir;

Buğday Fiyatları Yükselecek Mi

Buğday fiyatlarında 2023 yılında yükselme bekleniyor. Hava şartları ve artan maliyetler nedeni ile buğday fiyatlarında da bir yükselme olması beklenmektedir. Artan buğday fiyatlarının nedeni olarak ise maliyetlerdeki yükselme ve buğdayları dolu vurmasıdır.

Buğdayların hava olayları nedeni ile zarar görmesi ve buğday başlarının dolu tarafından kırılması hasat edilecek ürünlerin azalmasına ve doğal olarak fiyatların da yükselmesini tetikleyecek gibi görünmektedir.

Buğday Fiyatları Ne Olur

Buğday fiyatları 2023 yılında Haziran ayı itibari ile 7,100 TL civarında görülmektedir. Ağustos ayının sonlarına doğru ise 10.000’den fazla olması beklenmektedir. İkinci sınıf ekmeklik buğday için bile 7.100 TL üzerinde güncel alış fiyatı olması alıcıları endişelendirmekle birlikte ağustos ayı için de fiyatların yükseleceğinin habercisidir.

Buğday fiyatlarının 2023 Mayıs ayında yaklaşık olarak 12.000 civarında olması bekleniyor. Beklenen bu ani artışın ilerleyen süreçte daha da fazla olması tahmin ediliyor.