Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, Kürdistan Bölgesi sınırındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere harekete geçti. Bu kritik anın ardında, Hakurk bölgesinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesi yatıyor.

Güler ve TSK: Sınır Hattında Kararlılıkla

Bakan Güler, gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden operasyonları yöneterek sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınır hattına gitme kararı aldı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, TSK komuta kademesi de bu kritik ziyarette Bakan Güler'e eşlik ediyor.

İngiltere'de Diplomatik Kriz, Hamza Yusuf-Erdoğan Görüşmesi Tartışmaları İngiltere'de Diplomatik Kriz, Hamza Yusuf-Erdoğan Görüşmesi Tartışmaları

Operasyonun Ardında Neler Yaşandı?

Türkiye Savunma Bakanlığı (MSB), Hakurk bölgesinde devam eden "Pençe-Kilit" operasyonunda 22 ve 23 Aralık tarihlerinde PKK'lılarla çatışmalarda 12 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ayrıca, çatışmalarda 16 PKK'linin de öldüğü ve Kürdistan Bölgesi ile Rojava'da düzenlenen hava harekatlarında önemli hedeflere ulaşıldığı bildirildi.

Türkiye'nin Kararlı Duruşu

Bu operasyon, PKK'ya karşı yürütülen etkili mücadelenin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Türkiye-Kürdistan sınırındaki bu kritik an, ülkenin güvenliği için alınan önlemlerin ve yapılan operasyonların bir yansımasıdır. Bakan Güler ve TSK komuta kademesinin sınır hattındaki bu birlikteliği, Türkiye'nin milli güvenliğine verdiği önemi bir kez daha ortaya koymaktadır.