4B Yazılım’dan KVKK uyum süreci hizmeti

VAN’DA, 4B YAZILIM BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSİ OLGUCAN GÜDEN, VAN’DA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) UYUM SÜRECİ HİZMETİNE BAŞLADIKLARINI İFADE ETTİ.

VAN 03.11.2020, 16:38
4B Yazılım’dan KVKK uyum süreci hizmeti

Van’da 4B Yazılım Bilgi Teknolojileri Adli Bilişim Mühendisi Olgucan Güden, kentte Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyum süreci hizmetine başladıklarını ifade etti.

Avrupa Birliğine uyum kapsamında hazırlanan KVKK’nın 24 Mart 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilerek kanunlaştığını ifade eden Güden, kanunun 7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. 4B Yazılım olarak başta Van olmak üzere birçok bölgedeki firmalara KVKK uyum süreci hakkında teknik ve idari danışmanlık yapmak üzere 2018 yılında KVKK uyum süreci hizmeti başlattıklarını vurgulayan Güden, “Van’da da bu hizmeti veren ilk ve tek firmayız. Eğitim hizmetini de 24 Eylül 2018 basım tarihli KOSGEB destekli kataloğumuzda dile getirdik. Bu durum cezai işlemler başladığı zaman birçok firmanın başını ağrıtacaktır. Veri barındıran herkesi bu sürece ayak uydurmaya davet ediyoruz” dedi.

Bazı firmaların KVKK hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığının altını çizen Güden, “Bazı çevreler KVKK uyum sürecinden sadece çalışan sayısı 50’den fazla veya yıllık mali bilançosu 25 milyondan fazla olan firmalar sorumlu sanıyor. KVKK kişisel veri tutan herkesi ilgilendiriyor. Yine bazı veri sorumluları VERBİS kaydı yaparak sorumluluklarını yerine getirdiklerini düşünüyorlar. Bu konuyu kurul şu şekilde açıklamaktadır, ‘Veri sorumluları tarafından VERBİS’e kayıt başvuru formu iletilmesi ve formun kurum tarafından onaylanması, sicile kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesinde tek başına yeterli değildir. Son kayıt tarihinden önce, kurum tarafından iletilen kullanıcı adı ve parola ile VERBİS’e giriş yapılarak irtibat kişisi atanması ve atanan irtibat kişisi tarafından da bildirimlerin tamamlanarak VERBİS ekranı üzerinden gönderilmesi gerekir. VERBİS yükümlülüğü ’bulunan’ veya ’bulunmayan’ tüm veri sorumlularının, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uyum göstermesi ve kişisel verilerin güvenliği konusunda gerekli olan her türlü teknik ve idari tedbirleri alması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uyum sağlamayanlara maddi cezaların verildiğini de hatırlatan Güden, “Her şirkete maddi maliyeti en düşük ceza 36 bin 49 TL, en yüksek ceza ise 1 milyon 982 bin 902 TL’dir. Ayrıca şirket yöneticileri hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası da bulunmaktadır. Van’da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında firmaların çoğu yanlış yönlendiriyor ya da bilgiye sahip değiller. İvedilikle herkesin bu kanunun uyum sürecine göre yapılanmaları gerekmektedir. Bu anlamda 4B olarak Van’da KVKK uyum süreci danışmanlığını başlatan ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner331
5
açık
Günün Anketi Tümü
Yenilenen Logomuzu beğendiniz mi ?
Yenilenen Logomuzu beğendiniz mi ?
Namaz Vakti 01 Mart 2021
İmsak 06:07
Güneş 07:32
Öğle 13:21
İkindi 16:28
Akşam 19:01
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 26 57
2. Beşiktaş 25 54
3. Fenerbahçe 26 54
4. Trabzonspor 26 48
5. Hatayspor 26 45
6. Alanyaspor 26 42
7. Gaziantep FK 26 40
8. Karagümrük 26 40
9. Göztepe 26 35
10. Antalyaspor 26 34
11. Sivasspor 25 32
12. Konyaspor 25 31
13. Malatyaspor 26 31
14. Kasımpaşa 26 29
15. Rizespor 26 28
16. Kayserispor 25 25
17. Başakşehir 26 25
18. Erzurumspor 26 25
19. Denizlispor 26 21
20. Gençlerbirliği 25 21
21. Ankaragücü 25 20
Takımlar O P
1. Giresunspor 24 53
2. Samsunspor 24 50
3. İstanbulspor 24 46
4. Altınordu 24 44
5. Adana Demirspor 24 42
6. Altay 24 41
7. Ankara Keçiörengücü 24 39
8. Tuzlaspor 23 38
9. Bursaspor 24 34
10. Bandırmaspor 24 31
11. Ümraniye 24 31
12. Adanaspor 23 26
13. Menemenspor 23 26
14. Balıkesirspor 23 24
15. Boluspor 23 23
16. Akhisar Bld.Spor 24 19
17. Ankaraspor 23 14
18. Eskişehirspor 24 7
Takımlar O P
1. Man City 26 62
2. M. United 26 50
3. Leicester City 26 49
4. West Ham 26 45
5. Chelsea 26 44
6. Liverpool 26 43
7. Everton 24 40
8. Tottenham 25 39
9. Aston Villa 24 39
10. Arsenal 26 37
11. Leeds United 26 35
12. Wolverhampton 26 34
13. Crystal Palace 26 33
14. Southampton 25 30
15. Burnley 26 28
16. Brighton 26 26
17. Newcastle 26 26
18. Fulham 26 23
19. West Bromwich 26 17
20. Sheffield United 26 11
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 23 55
2. Barcelona 25 53
3. Real Madrid 24 52
4. Sevilla 24 48
5. Real Sociedad 24 41
6. Real Betis 25 39
7. Villarreal 24 37
8. Granada 25 33
9. Levante 25 32
10. Athletic Bilbao 24 30
11. Celta de Vigo 25 30
12. Osasuna 25 28
13. Getafe 25 27
14. Valencia 25 27
15. Cádiz 25 25
16. Eibar 25 22
17. Real Valladolid 25 22
18. Deportivo Alaves 25 22
19. Elche 24 21
20. Huesca 25 20
Günün Karikatürü Tümü

Gelişmelerden Haberdar Olun

@