Van'ın Bahçesaray ilçesindeki kar yağışının etkisiyle yüksek kesimlerin beyaza bürünmesi, bölgede yaşayanları olumsuz etkiliyor. Van-Bahçesaray kara yolundaki Karapet Geçidi'nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, aynı zamanda sis de sürücülere ilerleme konusunda zorluk yaşatıyor.

Cevizlibelen Mahalle Muhtarı Muhittin Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden bu yana devam eden yoğun yağış sonrasında yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu belirtti. Kar yağışının neden olduğu olumsuz koşulların, özellikle araç sürücülerini zor durumda bıraktığını ifade eden Cesur, "Araçlarımızla karda güçlükle ilerliyoruz. Yolumuz belirli dönemlerde trafiğe kapatılıyor. Şu an Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden Van'a ulaşım sağlanıyor. Ancak bölgede kar tünellerinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Minibüs şoförü Metin Kargilli de bölgedeki yağışların etkileri nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirdi. Van-Bahçesaray kara yolundaki zorlukların her geçen gün arttığını belirten Kargilli, "Her gün yolcularımızı şehir merkezine götürüp getirmeye çalışıyoruz. Araçlarımızın kışlık lastiklerini taktık. Zincirlerimizi hazırladık. Ancak çığın düştüğü noktalara tünellerin yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Kamyon şoförü Halit Rozikar ise kış sezonunun başlamasıyla birlikte daha dikkatli bir şekilde ilerlemeye çalıştıklarını vurguladı. Kışlık lastikleri takarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Rozikar, "Yolda dikkatli şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Sezonu kazasız şekilde atlatmayı temenni ediyorum" dedi.

Bölgedeki kar yağışının devam etmesi ve olumsuz hava koşullarının sürmesi, yetkilileri karla mücadele önlemlerini artırmaya yönlendiriyor. Kar tünelleri talepleri, özellikle ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanabilmesi adına dikkate alınması gereken bir konu olarak ön plana çıkıyor.