Bugün açılış seansında Şubat vadeli endeks kontratı, önceki normal seans kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 9.427,75 seviyesinden işlem gördü. Dün alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı yüzde 1,3 artışla 9.416,75 puandan tamamladı. Akşam seansında ise yükselişini sürdürerek 9.434,25 puana çıktı.

Analistlere göre, New York borsasındaki rekorlar ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarınki para politikası kararlarına odaklanan piyasalarda, Asya'da gayrimenkul sektörüne dair artan endişeler satış baskısını derinleştirdi. Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) mevduata geçişi desteklemek amacıyla yeni bir adım attı.

TCMB'nin açıklamasına göre, kur koruması sağlanan hesaplar için zorunlu karşılık oranları 6 aya kadar olan vadelerde yüzde 30'dan yüzde 25'e indirildi. Ayrıca, yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonu için tüm vadelerde TL cinsinden tesis edilen ilave zorunlu karşılık oranı yüzde 4'ten yüzde 8'e yükseltildi. Bu düzenlemelerle, TL mevduata geçişe destek verilirken, miktarsal sıkılaştırma süreci de devam etmiş oldu. Finansal piyasalardaki gelişmeler yakından takip ediliyor, merkez bankası adımlarıyla ekonominin yönlendirilmesi hedefleniyor.