İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere karşı terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen ve yanıltıcı bilgileri yaydığı ileri sürülen 126 hesap yöneticisinin tespit edilerek haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında 126 şüphelinin tespit edildiğini ve bu kişilerin terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle adli işlemlere tabi tutulduklarını belirtti. Bu hesap yöneticilerinin Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere yönelik saldırılara destek verdiği ve yanıltıcı bilgileri sosyal medya üzerinden yaydığına dair somut delillerin bulunduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, şüpheliler arasında yurt dışında bulunan 104 kişi olduğunu vurgulayarak, "Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Başkanlıkları Dairelikleri tarafından yürütülen operasyonlarda 22 şüpheli tespit edildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı, 8 şüpheli hakkında ise çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, ülke genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, terör propagandası yapan hesaplarla mücadelede kararlılıkla hareket edileceğini ifade etti. Ayrıca, sosyal medya üzerinden yapılan yanıltıcı bilgi ve terör örgütü propagandasına karşı vatandaşların duyarlı olmalarını ve şüpheli durumları yetkililere bildirmelerini istedi.