Türkiye genelinde mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak hava, beklenen soğuk havanın ardından ülkeye giriş yaptı. Özellikle Edirne, Çanakkale ve Tekirdağ'da etkili olan olumsuz hava koşulları, bazı ilçelerde eğitime ara verilmesine neden oldu. Ocak ayının gelmesiyle birlikte beklenen soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte, meteorolojik tahminlere göre yarın kent genelinde kar yağışı ve sıcaklıkların sıfırın altında 3 derece olması bekleniyor.

Edirne'nin İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İlçe kaymakamlıkları sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamalarda, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Benzer şekilde, Tekirdağ'da da Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerinde 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm okullarda, Şarköy ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verileceği belirtildi.

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi

Çanakkale'de ise il merkezi, Biga, Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ilçelerindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamaya neden olabileceği değerlendirmesiyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Aynı zamanda ÇOMÜ'den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla üniversitenin tüm yerleşkelerinde yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Final sınavlarına dair telafi programının ilgili akademik birim tarafından belirleneceği vurgulandı.