Antalya'da yaşanan talihsiz bir olayda, okula gitmek için evinden çıkan 8 yaşındaki kız çocuğu, komşular arasındaki tadilat sebepli kavgada tabancadan çıkan kurşunla bacağından yaralandı. Kızın bacağındaki kurşun, hastanede yapılan operasyonla çıkartıldıktan sonra taburcu edildi.

Perşembe günü saat 13.00 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi'nde yaşanan olayda, evlerinde tadilat yapılan bir binada komşular arasında tartışma başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle bir komşu, yanında bulunan tabancayla ateş etmeye başladı. Maalesef, kurşunlar karşı komşunun yanı sıra, o sırada okula giden 8 yaşındaki Sinem Uça'ya da isabet etti.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Burada Sinem'in bacağından giren kurşun çıkartılarak tedavisi tamamlandı ve küçük kız taburcu edildi.

Olayın faili olarak belirlenen Yılmaz S., polis ekiplerince gözaltına alındı. Şahsın, silahı çöp kovasına attığını iddia etmesi üzerine ekipler, uzun süren bir arama çalışmasıyla silahı buldu. Yılmaz S., adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Olayın tanığı olan anne Şule Uça, yaşadıkları korku dolu anları anlatarak, "Kızımın bacağına gelmeden önce silahı bize doğrultup sıktı. Kızım şu an çok korkuyor, dışarı çıkamıyor. Psikolojik yardım alacağız" dedi.

Bu üzücü olay sonrasında aile, şüpheliye karşı şikayetçi oldu ve cezalandırılmasını talep etti. Şule Uça, "Kızımın bacağına değil kafasına da gelebilirdi. Dehşet saçtı resmen" ifadelerini kullandı. Kızları Sinem ise o anları hatırlayarak gözyaşlarına boğularak, "Çok canım yandı. O anları hatırlamak istemiyorum" diye konuştu.