Resmi Gazete'de Yayımlandı: Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye Detayları

Çalışan emeklilere yönelik 5000 TL'lik ikramiye ödemesi, Meclis'ten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı! Bu önemli gelişmeyle birlikte, 4 milyonu aşkın vatandaşın merakla beklediği 5000 TL ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte, detaylar ve ödeme tarihleri!

Emekli İkramiyesi: Son Dakika Gelişmeleri

Emekli ikramiyesini içeren ekonomi konulu yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirildi. Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, asgari ücret zammı sonrası emekli zammı ve ikramiyelerini gündeme taşıdı. İşte, çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusunun yanıtı ve ödeme takvimi!

Varant Nedir, Nasıl Alınıp Satılır? Varant Nedir, Nasıl Alınıp Satılır?

Çalışan Emekliye İkramiye: Resmi Gazete'de Duyuruldu

Çalışan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılmasını içeren düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, çalışan emeklilere yapılacak olan ödemelerde belirlenen tarihler, SGK tarafından belirlenen ödeme takvimine göre ayrı ayrı sorgulanabilecek.

Heyecan Dorukta: 5000 TL İkramiye Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere 5 Bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı" açıklamasıyla müjdeyi duyurdu. Bu çalışma tamamlandı ve yasalaştı. Ödeme tarihi de belli oldu.

Ödemeler Başladı: 10 Milyonu Aşkın Emekliye İkramiye

11-14 Kasım tarihleri arasında ödenen emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, çalışmayan emeklilere 5 bin TL olarak ödendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler, Ocak zammı öncesinde 10 milyonu aşkın vatandaşa ulaştı. Ardından kapsam genişleyerek çiftçiler ve çalışmayan emekliler de ödemelere dahil edildi.

Bakan Işıkhan'dan Açıklama: İkinci Etap Ödemeler

Çalışana emekli ikramiyesi ödemelerini içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiye ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih konusunda açıklamalarda bulundu.

Emeklilere Müjde: 5 Bin TL İkramiye Yolda!

İkramiye ödemeleri emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacak; bu süreç için ek bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmayacak.

Hesaplarına Yatırılacak: 4 Milyon Hak Sahibine İkinci Etap

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un açıklamasına göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde ödenen ilk etap ikramiyeden sonra ikinci etap ödemelere geçilecek. Bu kapsamda, 4 milyon 688 bin 945 emekliye daha önce yapılmayan 5 bin lira ödeme yapılacak.

Başkan Erdoğan'dan Müjde: İkinci Etap İkramiyeler Yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" diyerek müjdeyi verdi. Ayrıca, Pazartesi günkü kabine toplantısında Çalışma ve Maliye Bakanlarına talimat vererek eksik kalan ödemelerin hızla tamamlanmasını sağladı.