Fenerbahçe ile Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında karşılaşacak. Fenerbahçe liderliğini sürdürüyor, Trabzonspor ise 6. sırada bulunuyor. İki takım bugüne kadar 133 kez karşılaştı. Fenerbahçe 51, Trabzonspor 43 kez galip geldi. Son maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe, ligde 26 maçtır sahasında kaybetmiyor. İki takım arasındaki en gollü maç 1990'da 5-3'lük Trabzonspor galibiyetiyle sonuçlandı. Fenerbahçe, 2016'da Trabzon'da 4-0 kazandığı maçla en farklı galibiyetini aldı.

Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig'de oynadığı 19 maçı da kazandı. Ligde 10 maçlık galibiyet serisinde en golcü takım oldu. Edin Dzeko 10 golle ön plana çıktı. Sebastian Szymanski ise 6 gol, 3 asistle katkı sağladı. Fenerbahçe'de 6 eksik var: Joshua King, Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz, Alexander Djiku, Rodrigo Becao ve Fred sakat.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı bugüne kadar 9 kez karşılaştı. İsmail Kartal'ın takımları 1, Abdullah Avcı'nın takımları 4 kez kazandı. Maçı Zorbay Küçük yönetecek. Erdem Bayık ve Furkan Ürün yardımcı hakem olacak, dördüncü hakem Sarper Barış Saka olacak. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki rekabetin heyecanı yine yüksek olacak.